Postupak izbora predsjednika/predsjednice Gradske organizacije SDP-a Korčula

Aktualno 22. listopada 2016.

Izbori za predsjednika/predsjednicu Gradske organizacije SDP-a Korčula održat će se 19. listopada 2016. godine.
Predsjednika/predsjednicu gradske organizacije biraju svi članovi/članice organizacije.

Postupak kandidiranja i izbora za predsjednika/cu gradske organizacije utvrđen je Statutom SDP-a Hrvatske i Pravilima o izboru organa općinskih, gradskih i županijskih organizacija SDP-a.

1. Gradski odbor GO Korčula je na svojoj sjednici 03.10.2016. godine u donio Odluku o raspisivanju izvanrednih izbora za predsjednika GO Korčula i imenovanju članova/ica Gradske izborne komisije.

2. Kandidati/kinje za predsjednika/cu organizacije bili su dužni u periodu od 03.10.2016. do 10.10. 2016., zaključno sa 12 sati, iskazati svoju namjeru za kandidaturu. Kandidat/kandidatkinja za predsjednika /cu ne može biti član/članica Stranke s nepodmirenim obvezama po osnovi članarine za razdoblje od šest mjeseci ili dulje.

3. Gradska izborna komisija objavila je 10.10.2016. godine da je namjeru za kandidiranje iskazala jedino  Marija Šegedin.

4. Da bi kandidatura bila valjana kandidatkinja je bila dužna u periodu od 11.10.2016. do 18.10. 2016., zaključno sa 12 sati, prikupiti najmanje 19 potpisa podrške članova/ica gradske organizacije (najmanje 10% od ukupnog broja članova na području grada)

5. Gradska izborna komisija je nakon prikupljanja potpisa objavila listu sa valjanim kandidaturama za predsjednika/cu GO Korčula. Gradski odbor je je na svojoj sjednici 22.10.2016. godine jednoglasno donio odluku kojom se utvrđuje da je Marija Šegedin jedina kandidatkinja za predsjednika/cu Gradske organizacije SDP-a Korčula.

6. U periodu od 23.10.2016. do 30.10.2016. godine traje izborna promidžba utvrđenih kandidata/kinja.

7. Izbori za predsjednika/predsjednicu održat će se u subotu, 19.11.2016. godine na biračkim mjestima u vremenu koje odredi Gradska izborna komisija.

Izbor_predsjednika