Marija Šegedin izabrana za potpredsjednicu Gradskog vijeća Grada Korčule

Aktualno 20. lipnja 2017.

Na sinoć održanoj prvoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule za potpredsjednicu tog predstavničkog tijela  izabrana je Marija Šegedin.

U svom prvom obraćanju Marija je istakla:

 – U ime koalicije SDP-HSU i u svoje osobno ime najiskrenije čestitam novoizabranom predsjedniku Gradskog vijeća Grada Korčule Marku Skokandiću i svim vijećnicama i  vijećnicima ovog saziva GV-a.
Nadam se da ćemo se svi pridržavati date prisege i raditi u interesu naših sugrađana i Grada Korčule, i zalagati se za bolju i prosperitetniju Korčulu, uključujući i sva okolna mjesta (Čaru, Račišće, Kneže, Pupnat, Žrnovo, SV. Antun, Medvinjak) i tako opravdati povjerenje koju su nam ukazali sugrađani na izborima dajući nam svoj glas.
Kao i zadnje četiri godine vijećnici SDP-a i naših koalicijskih partnera namjeravaju i ovaj put biti konstruktivna oporba. Podržavat ćemo  programe i projekte važne za Grad na načim kako smo to i do sad uvijek činili, pa i onda kad vladajući zbog loših odnosa unutar svojih redova nisu imali većinu.
Kad je trebalo kritizirati, kritizirali smo!
Kad je trebalo pohvaliti, pohvalili smo!
Tako ćemo i nastaviti!!!
Mišljenja sam da u budućem radu GV-a i njegovih tijela više pozornosti trebamo posvetiti sadržaju i kvaliteti akata koje ćemo donositi, te njihovom utjecaju na poboljšanje uvjeta života rada svih naših sugrađana.
U tu svrhu ćemo i mi, kao oporba, predlagati određene teme za sjednice Gradskog vijeća i pokazati da se može puno više odraditi nego što smo do sada imali priliku vidjeti.
Još jednom na kraju čestitam svim izabranim i zahvaljujem svima koji su me podržali kao potpredsjednicu GV.